سفــير دانايی، دانايی را هديه می دهد

سال اول

شماره 1

آشنايی با اديان بزرگ جهان

 

 

سفيـر دانايی
نشــريه اينترنتی

مقـــــالات

صفات مشترک ادیان ابتدايی

هندوئیسم و هندوها

بوداشناسی و آيين بودايی

کيش زردشتی

آیین يهوديت

آيين مسيحيت

دين اســلام

فصلنامه‏ هفت‏آسمان

هفت آسمان: فصلنامه تخصصي اديان و مذاهب

1

 

صاحب امتياز و مدير مسئول

سيد ابوالحسن نواب

سر دبير

حميد رضا شريعتمدارى

دبيران فصلنامه

بهروز حدادى (اديان ابراهيمى)؛ علی رضا شجاعی (اديان شرق و ايران باستان)؛ على آقانورى (عرفان و تصوف)؛ محمدحسن محمدى‏مظفر (مذاهب اسلامى )

اعضاى شوراى علمى فصلنامه

محمد رضا بیات، شهرام پازوکی، حسین توفیقی، علی رضا شجاعی، حميدرضا شريعتمدارى، احمدرضا مفتاح، سيد على موسوى‏نژاد، محمد نصيرى

مدير داخلى

محمدابراهيم عليزاده

طراحى جلد و نظارت بر چاپ

محمدمهدى ربانى

حروفچينى و صفحه‏آرايى

سيد جواد ميرقيصرى

 

 

2

 

3

 

مجله هفت آسمان تلاشى است صميمانه، براى نشان دادنِ راههاى مختلفى كه رو به آسمان دارند، و گامى است فروتنانه به سوى هم‏زيستى، هم‏سخنى و هم‏دلىِ بيشترِ طالبانِ حقيقت و جويندگانِ اخلاق و فضيلت. بر آنيم و در اين راه كوشيده ايم كه به ديگر اديان و مذاهب، نگاهى عالمانه داشته باشيم. ما در پى آنيم كه با يكديگر بودن، و با هم‏ديگر سخن‏گفتن را تجربه كنيم و برخورد و تعارض را به گفت‏ وگو و تعامل تبديل نماييم.
از آن آغازين شمارهاین مجله ، نزدیک به نه سال مى گذرد، اين مدّت براى اثرگذارى و نقش آفرينىِ يك فصلنامه در فضاى فرهنگى و علمىِ كشور چندان كافى نيست ؛ امّا به خوبى مى تواند نشان‏دهنده اين واقعيت باشد كه مى توان به باورهاى دينىِ ديگران نگاهى صميمانه و حقيقت‏طلبانه داشت، نگاهى به دور از تعصب و ستيزه‏جويى  و نيز اين كه تنها در پرتو چنين نگاهى است كه مى توان به دستاوردهاى معرفتىِ درخورى دست يافت، يعنى شناختِ كاويده‏ها و آزموده‏هاى دينىِ ديگرْ مؤمنان و نيز قدرْ‏دانستن، بازشناختن و از نوساختنِ دانسته‏ها و يافته‏هاى دينىِ خودمان.
مقبوليتى كه هفت‏آسمان نزد اهل فرهنگ و دين يافته است، گواه آن است كه در زمان حاضر، رويكردهايى پذيرفتنى‏ترند كه مسالمت‏جوتر، همگراتر و دانشورانه‏ترند; وجود هر نوع پيش‏داورى، جانبدارى و جزم‏انديشى درگفتارها و نوشتارهاى علمى، مخاطبان را به موضع‏گيرى و بدبينى واخواهد داشت. جلب اعتماد مخاطبى كه با بى‏شمار داده‏ها و گروشهاى درست و نادرست، روبروست و خود نيز از تجربه هاى دينى و تقرّب‏هاى معرفتىِ فراوانى برخوردار است، كارى است بس دشوار كه تنها با روادارى و خويشتن‏دارى، مى توان بر آن غالب آمد.

هفت آسمان از آغاز، در سه قالب گفت وگو، مقالات و معرفى كتاب، سامان يافت. از شماره ششم به بعد، بخش ديگرى تحت عنوان دانش‏نامه ‏دين (حاوي اصطلاحات تخصصي اديان و مذاهب) ، بدان افزوده شد. در گفت وگوها، بيشتر، در پى آخرين يافته‏هاى پيشگامان دين پژوهى از حوزه و دانشگاه بوده‏ايم، گفت وگوها اغلب، ناظر به مباحث بيرون دينى با نيم نگاهى به اديان و مذاهب بوده است.
در بخش مقالات، بيشتر به اديان پرداخته ايم، تا به مذاهب اسلامى. و فزونىِ مقالاتِ مذاهبىِ در برخي شماره‏ها، ناشى از بازتاب‏هاى مصاحبه شماره نهم و دهم است و در هرحال، ما همچنان بر تخصيص بيشترين مقالات به حوزه اديان كه هيچ مجله اى به طور خاص و تخصصى، عهده‏دار آنها نيست ، اصرار داريم. همچنين كوشيده‏ايم، سطحِ علمىِ مقالات را تنزل ندهيم و همين امر، مايه فزونىِ مقالاتِ رد شده از سوى مجله است، البته برخى از مقالات به خاطر عدم هم‏خوانى با اولويت‏هاى مجله، رد شده‏اند. تكيه مجله در فراهم آوردن مقالات، بيشتر، به محققان مركز بوده است، هرچند، همواره از آثار ديگرْ محققان نيز استقبال كرده و بهره جسته است.
مجله از همكاري دبيراني در سه بخش اديان ابراهيمي ، اديان شرق و ايران باستان و مذاهب اسلامي برخوردار است و نيز داراي شورايي است علمي ، متشكل از مديران گروه‏هاي پژوهشي مركز اديان ، دبيران مجله ، معاون پژوهش مركز و سردبير فصلنامه كه عهده‏دار تصويب يا رد مقالات رسيده به فصلنامه مي‏باشد.
اکنون که در بهار 1387 به سر می بریم 36 شماره از این مجله به چاپ رسیده وتقدیم دین پژوهان شده است.

نشانى: قم، شهرك پرديسان، روبروى مسجد امام صادق(ع )
صندوق پستى: 37185 -178؛ تلفن: 0251-2802610-13
پست الكترونيك : mag@religions.ir

©2007 tgh.ir